ZİYARETÇİ

27 Haziran 2012 Çarşamba

KATILDIĞIM ETKİNLİKLER

OSMANİYE ENGELLİLER DERNEĞİNİN DÜZENLEDİĞİ BİR PANELE KONUŞMACI OLARAK KATILDIM.


Osmaniye Engelliler Platformu tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler arasında panel düzenlendi. Panelde engellilerin sorunları ve çözüm yolları anlatıldı.
Engelliler Platformu Başkanı Mimar Haydar Aktürk’ün Panel Yöneticisi olduğu panele; Avukat Hasan Tatar (Engelliler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı), Hilal Odabaşı (Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Müdür Yardımcısı), Avukat Şefik Akın (Osmaniye Engelliler Platformu Hukuk Masası), Murat Sak (Sosyal Hizmet Uzmanı) panelist olarak katıldı.
Panelistlerden Murat Sak, Engellilere Sunulan Hizmetler konulu sunum yaptı. Osmaniye Barosu Avukatı Şefik Akın ise Osmaniye’de oluşturulan Engelliler Hukuk Masası ile ilgili bilgi verdi. Avukat Akın, gönüllü avukatlardan oluşan ekibin engellilerin hukuksal sorunlarını çözmede veya yol göstermede yardımcı olduklarını söyledi. Akın, detaylı bilgilerin http://www.engellilerplatformu.org.tr/ internet adresinden alınabileceğini söyledi.
Diğer panelist Hilal Odabaş ise Engellilerin İletişimi konulu sunum yaptı. Ardından konuşan Avukat Hasan Tatar, engelliliği toplumsal bir olgu olarak görme ve engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması için sorunlarının mümkün olan en aza indirilmesi konusunda bilgiler verdi. Avukat Tatar, engellilerin yaşamlarının düzenlemesi için ayrılan GSMH payının ise 10 binde 5 gibi çok düşük olmasından yakındı. Yine engellilerin işsizlik oranının yüzde 90 civarında olduğunu ifade eden Tatar, “İşte bu sorunların çözümü ve sesinizin daha gür çıkması için mutlaka örgütlenmeli, bilinçlenmeli ve yasal haklarınızı aramalısınız” diye konuştu.
Panel sonunda merhum Gazeteci ve Evrensel Görme Özürlüler Derneği Başkanı Ali Abdil için yaptığı hizmetlerden dolayı ailesine plaket verildi. Başkan Haydar Aktürk, katkılarından dolayı panelistlere de günün anısına plaket verdi. Ayrıca yine Engelliler Platformu tarafından 35 engelliye tekerlekli sandalye verildi. Belediye Başkanı Kadir Kara da panele katılanlara akşam yemeği verdi.
Köşk Düğün Salonu’nda düzenlenen panele Vali Yardımcısı M.Hüseyin Nail Anlar, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mahmut Şahin, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Müftü Ramazan Çortul, TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, engelli derneklerinin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı mahalle muhtarı ile çok sayıda engelli ve yakını katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder